nieuws

13 mrt 2008, 20:08

FC Groningen: Naast Berg ook Nijland niet inzetbaar in derby met Heerenveen

In de aanloop naar de wedstrijd tegen SC Heerenveen van vrijdagavond heeft trainer Ron Jans van FC Groningen met een nieuwe tegenvaller te maken gekregen. Dat meldt de nieuwsbrief van FC Groningen. Stefan Nijland viel uit met enkelklachten en bleek vandaag niet inzetbaar voor de training. Ook is besloten dat hij morgenavond niet in actie zal komen tegen de Friezen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Marcus Berg is ook niet inzetbaar en reist zaterdag af naar Zweden om daar door de nationale bondsarts te worden onderzocht. In zijn vaderland hoopt men achter de oorzaak van de rugklachten te komen die Berg heeft als hij een bal schiet.Levchenko en Svejdik bijna terug


De ziekenboeg wordt verder nog bevolkt door Paul Matthijs (voet), Ondrej Svejdik (heup), Evgeniy Levchenko (kuit), Koen van de Laak (hoofd), Martijn Meerdink (enkel) en Martijn van der Laan (knie). Danny Holla keert terug van een schorsing van één duel. Door de afwezigheid van acht spelers zullen morgen Robert Pomstra en Rogier Krohne van Jong FC Groningen hun opwachting maken bij de eerste selectie. Overigens zullen Levchenko en Svejdik mogelijk maandagmiddag hun rentree maken in het thuisduel van Jong FC Groningen tegen Jong Willem II.