nieuws

15 feb 2017, 14:02

FC Groningen heeft met Puma een nieuwe kledingsponsor

FC Groningen heeft met Puma een nieuwe kledingsponsor

FC Groningen heeft woensdag een akkoord gesloten met het Duitse kledingmerk Puma als nieuwe kledingsponsor voor de komende vier jaar. RTV Noord meldt woensdag dat het merk de vrije hand krijgt om nieuwe shirts te ontwerpen. 

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De voetbalclub moest op zoek naar een nieuwe kledingsponsor, omdat de huidige sponsor Robey onlangs liet weten dat ze wilden stoppen met FC Groningen.

Het Rotterdamse merk wil zich op een kleiner aantal clubs richten en liet de Groningers weten dat ze zich op een andere sponsor mochten oriënteren.

Oude bekende
Met Puma haalt FC Groningen een oude bekende binnen. Tussen 1985 en 1999 stond het logo van het merk ook al op het shirt van de club.

Vorige week maakte de club ook al bekend dat het voor de komende twee jaar met het online incassobedrijf Payt een nieuwe hoofdsponsor heeft. In totaal is met die deal een bedrag van minstens 2,4 miljoen euro gemoeid, hoewel dat bedrag door bonussen kan oplopen. De club heeft nu nog Essent als hoofdsponsor, maar dat contract loopt na dit seizoen af.