nieuws

26 mrt 2012, 10:10

FC Groningen en sc Heerenveen samen naar kinderkliniek UMCG

Topvoetballers van FC Groningen en SC Heerenveen gaan dinsdag op bezoek bij de kinderkliniek van het UMCG. Dat gebeurt aan de vooravond van de derby van aanstaande zaterdag.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De selectiespelers Virgil van Dijk en Lorenzo Burnet van FC Groningen en Bas Dost en Arnold Kruiswijk van sc Heerenveen zullen met de respectievelijke mascottes van beide clubs, Groby en Heero, het UMCG in Groningen bezoeken.

Op dinsdag 27 maart aanstaande start om 17.00 uur in het UMCG te Groningen een ronde langs vier kinderafdelingen. In aanloop naar de noordelijke derby FC Groningen – sc Heerenveen, die op zaterdag 31 maart wordt gespeeld in Euroborg, zien beide clubs dit als een uitgelezen kans om de mooie kant van voetbal te belichten. Beide clubs zetten zich daarom graag in om de patiëntjes een onvergetelijke dag te bezorgen en zo hun verblijf in het ziekenhuis draaglijker te maken. De twee betaald voetbal organisaties hebben alle als beleid dat ze maatschappelijk betrokjen willen zijn.

FC Groningen brengt al geregeld een bezoek aan het UMCG, maar vanuit de kinderafdeling kwam de opmerking bij sc Heerenveen binnen dat ze het ook erg leuk zouden vinden als sc Heerenveen eens een bezoek zou brengen aan de Friese fans. Daarom is het idee ontstaan om gezamenlijk met spelers van beide Noordelijke clubs een bezoek te brengen. Tijdens het bezoek kunnen de jonge patiëntjes de vier spelers het hemd van het lijf vragen en met hen op de foto of een handtekening vragen. Ook ontvangen alle kinderen cadeautjes van beide clubs.