nieuws

02 dec 2011, 11:11

FC Groningen adopteert Kids United: een voetbalclub voor kinderen met een beperking

FC Groningen is de eerste betaald voetbalorganisatie met een G-voetbalteam: een team voor kinderen met een beperking. De club adopteerde Kids United. Dat gebeurde in samenwerking met de maatschappelijke partners Menzis en Nijestee en McDonalds als hoofdsponsor van Kids United. De voetballertjes gaan spelen in een echt FC Groningen-shirt en worden zaterdagavond tijdens de competitiewedstrijd van FC Groningen tegen NEC in een bomvolle Euroborg voorgesteld aan het publiek.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Kids United is een voetbalvereniging voor kinderen met een beperking en vervult een zeer belangrijke rol omdat in de hele stad Groningen er geen mogelijkheid is voor deze kinderen om zich aan te sluiten bij een amateurclub. Kinderen vanaf 6 jaar, die door hun handicap niet bij een reguliere voetbalclub kunnen voetballen, komen in aanmerking om zich contributievrij aan te sluiten bij Kids United. Deze speciale vereniging is op 7 mei 2003 opgericht en is een initiatief van Onno en Margriet Kukler.

Kids United ontving in oktober 2010 het label van de Stichting Meer dan Voetbal. Door de adoptie speelt Kids United in de kleding van FC Groningen en zal het team worden meegenomen in alle uitingen van de club. Kids United blijft na de adoptie echter wel autonoom en zal hierdoor afhankelijk blijven van eigen sponsors.

“Normaal presenteren wij bij FC Groningen in Euroborg gedurende het seizoen één of twee spelers tijdens een persconferentie, vandaag hebben wij een heel team aangetrokken”, zegt algemeen directeur Hans Nijland op de site van FC Groningen. “Waar andere betaald voetbalorganisaties in sommige gevallen voor een vrouwenelftal hebben gekozen naast hun eerste selectie, hebben wij gemeend een andere unieke stap te zetten met het adopteren van een G-voetbalteam. Wij zijn daar trots op. Het plezier en het geluk dat deze spelers tijdens het voetballen uitstralen, is hartverwarmend en prachtig. Met het adopteren van Kids United laten wij opnieuw zien een volksclub te zijn, die midden in de samenleving staat. Wij omarmen Kids United van harte.”