nieuws

29 apr 2002, 00:12

FC bezorgt gedupeerde scholieren middag van hun leven

In het échte supportersvak een heuse voetbalwedstrijd bekijken! Voor 42 scholieren van de OBS Dieftil werd het afgelopen zondag werkelijkheid. FC Groningen gaf de kinderen gratis toegangskaartjes om het leed van een asbestplaag te verzachten.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Alle 42 leerlingen van de school in Oosterwijtwerd moesten twee maanden geleden twee weken lang naar een noodlokaal verkassen nadat bij een verbouwing van de school asbest was geconstateerd. De hele school moest worden ontsmet: veel gymtenues van de leerlingen en ook alle werkstukken in het handwerklokaal moesten worden vernietigd.
Directeur Hans Nijland reageerde heel spontaan en bood de gedupeerde kids een middagje voetbal in het Oosterparkstadion aan. Gisteren was het zover: met veertig kinderen toog juf Koopmans naar FC Groningen-De Graafschap.
“We zaten in het supportersvak van de harde kern”, vertelt ze. “Het was echt geweldig voor de kinderen! Ze brulden ook lekker mee met de vaste supporters. In het nieuws zie je alleen de excessen, maar het zijn in wezen allemaal heel aardige mensen. En gelukkig won de FC de wedstrijd: dat droeg ook zeker bij aan de feestvreugde.”