nieuws

20 jul 2000, 00:12

Fans verdeeld over ommezwaai Drentse band Skik

De nieuwe cd van de Drentse band Skik is helemaal in het Nederlands. Fans hebben gemengde gevoelens over de ommezwaai van de band, die het Drentse dialect populariseerde.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Zanger Daniël Lohues schreef al langere tijd liedjes in het Nederlands maar gebruikte deze niet. Daar is nu verandering in gekomen. Hij vindt het gekunsteld om z’n Nederlandse liedjes vervolgens weer in het Drents te vertalen. Volgens hem verliezen ze dan hun pure karakter. Lohues vindt bovendien dat hij zich al lang genoeg heeft ingezet voor het Drentse dialect.
“Skik is geen Skik meer, maar Schik”, zegt een teleurgestelde fan op de website van de Drentse band. “Ik vind Skik in het Drents veel mooier dan in het Nederlands”, zegt Harm uit Bovensmilde. Maar anderen zien nieuwe mogelijkheden voor de band. “Misschien spreekt de muziek dan meer publiek aan.” Fan René uit Schoonebeek: “Ach jongens, als jullie zo doorgaan, dan maakt de taal ook geen reet meer uit. Goede muziek kent geen grenzen…”
De band legt op dit moment in de studio de laatste hand aan de cd die waarschijnlijk 25 september wordt uitgebracht. De titel van het album is nog niet bekend.