nieuws

24 jun 2008, 22:10

Familieleden van zieke Groningers even tussenuit met het Steunpunt Mantelzorg Groningen-Stad

Het Steunpunt Mantelzorg Groningen-Stad biedt alle mantelzorgers uit de stad twee NS Voordeelbonnen aan. Met deze NS Voordeelbonnen krijgt men 40% korting op een dag reizen met de trein na 9 uur of in het weekend. Met deze actie biedt het Steunpunt Mantelzorg Groningen-Stad mantelzorgers de gelegenheid om eens een dagje met de trein op stap te gaan.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Mantelzorgers zorgen langdurig en intensief voor hun gehandicapte, chronisch zieke of hulpbehoevende familielid, vriend of buur. Stad Groningen telt zo’n 27.000 mantelzorgers. De meeste mantelzorgers vinden het vanzelfsprekend om te zorgen, maar lopen vaak tegen problemen aan. Het Steunpunt Mantelzorg Groningen-Stad helpt mantelzorgers. Ze kunnen er terecht voor een persoonlijk gesprek, informatie, advies, steun, praktische steun of af en toe/regelmatig vervanging van zichzelf als mantelzorger.

Voor mantelzorgers is het belangrijk om ook tijd voor zichzelf te nemen. Er even tussenuit om de zorg los te laten. Het Steunpunt stelt mantelzorgers daarom in staat om eens een dagje met korting de trein te pakken. Alle mantelzorgers die bij het Steunpunt Mantelzorg Groningen-Stad bekend zijn, krijgen twee Voordeelbonnen. Maar ook de mantelzorgers die nog geen contact hebben met het Steunpunt kunnen in aanmerking komen voor de Voordeelbonnen. Steunpunt Mantelzorg Groningen-Stad is elke werkdag geopend van 9.00 tot 17.00 uur. De medewerkers van het steunpunt geven uitleg over het steunpunt en schrijven de persoonlijke gegevens van de mantelzorgers op.

Mantelzorgers kunnen zich aanmelden via Meld- en InformatiePunt van Steunpunt Mantelzorg, Humanitas Groningen. Deze is bereikbaar op werkdagen tussen 9.00-17.00 uur, telefoonnr. 050-3126000, Email mip@noord.humanitas.nl.
De Mantelzorgwinkel is gevestigd in het gebouw van Humanitas aan de Akerkhof ZZ 22 te Groningen. De winkel is elke dinsdag geopend voor mantelzorgers van 9.30 –12.00. U kunt dan langs komen voor een gesprek, informatie, advies of hulp.
Van 30 juni tot 11 augustus is de winkel ivm vakantie gesloten voor bezoek, maar is wel telefonisch bereikbaar op alle werkdagen.

Ook familie of andere personen die mantelzorgers kennen mogen mantelzorgers aanmelden of informeren over deze Voordeelbonnen actie. Het steunpunt zal deze mantelzorger dan benaderen.

Deze campagne is een samenwerkingverband tussen NS en Mezzo, Landelijke Vereniging voor Mantelzorgers en Vrijwilligerszorg. Het Steunpunt Mantelzorg Groningen-Stad is lid van Mezzo.