nieuws

30 jun 2010, 13:01

Familie van Sjoerd Kooistra in Groningen geschokt door nieuws over zelfmoord

Voor de familie van Sjoerd Kooistra in Groningen kwam het nieuws, dat Kooistra wel degelijk zelfmoord heeft gepleegd, woensdag als een schok.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De familie van de maandag overleden horecamagnaat Sjoerd Kooistra is compleet ‘overrompeld’ door het nieuws dat Kooistra door zelfmoord om het leven is gekomen. Dat meldt woensdag een familielid die verder anoniem wil blijven vanuit een van de zaken van Kooistra in de binnenstad van Groningen.
,,We hebben een telefoontje van de politie gekregen en voelen ons overrompeld door het nieuws. Sjoerd Kooistra was volgens ons niet het type om zelfmoord te plegen. Dat dit er toch achter steekt hadden we absoluut niet verwacht.'' Een broer van Kooistra, die donderdagochtend in de Groningse zaak aanwezig was, is volgens het familielid zo aangeslagen dat hij 'er helemaal doorheen zit.'
Volgens de familieleden wekte Kooistra altijd de indruk dat hij sterk in zijn schoenen stond. Maar ook collega-ondernemers en klanten in de horecazaak in Groningen hebben volgens de familie steeds laten weten dat zij niet hadden gedacht dat Kooistra ooit zelfmoord zou plegen.