nieuws

24 feb 2002, 00:12

Familie Flodder op tournee botst in Groningen

In Groningen is vrijdagnacht een hedendaagse variant op de familie Flodder aangehouden nadat de auto waarin het gezin zat aan de Ubbo Emmiussingel tegen een boom was gebotst.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het betrof een gezelschap afkomstig uit Assen bestaande uit twee mannen in de leeftijd van 30 en 38 jaar, een 18-jarige vrouw en twee jongens in de leeftijd van 13 en 14 jaar. Getuigen zagen dat na het ongeval vier mensen die in de auto zaten waren weggelopen in de richting van het hoofdstation NS. Drie inzittenden werden even later aangetroffen op de A28 in een naar Assen onderweg zijnde taxi. Ze werden aangehouden en naar het politiebureau in Groningen gebracht.
Een 13-jarige jongen en zijn 38-jarige vader konden na een wilde achtervolging op het Hoofdstation worden aangehouden. Bij onderzoek op het politiebureau bleek dat de wagen werd bestuurd door een man zonder rijbewijs die te vele had gedronken. De 18-jarige vrouw is voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht omdat ze zwanger is. De 38-jarige Assenaar is ingesloten. Ook hij verkeerde merkbaar onder invloed van drank. Na verhoor wordt hij heengezonden.