Nieuws

Extra VVV Stadswandelingen in Groningen in juli en augustus

Wie tijdens de komende vakantiemaanden eens iets anders wil doen dan helemaal naar Ver-weggistan te reizen, kan ook zijn of haar eigen stad eens echt goed gaan bekijken. Daar is nog veel meer te ontdekken dan u vermoedt. De VVV organiseert in elk geval stadswandelingen, tot en met 31 augustus, onder leiding van één van de gidsen van de VVV.Wie tijdens de komende vakantiemaanden eens iets anders wil doen dan helemaal naar Ver-weggistan te reizen, kan ook zijn of haar eigen stad eens echt goed gaan bekijken. Daar is nog veel meer te ontdekken dan u vermoedt. De VVV organiseert in elk geval stadswandelingen, tot en met 31 augustus, onder leiding van één van de gidsen van de VVV.


Leestijd: 1 minuut

De wandelingen vinden plaats op alle dagen van de week, behalve op donderdag. De wandelingen starten om 13.00. Op zaterdagen is er een extra wandeling om 11.00 uur. Een deskundige gids neemt de wandelaars mee op een anderhalf uur durende tour door de historische binnenstad van Groningen. Alle wandelingen worden ook in het Duits aangeboden.

Op dinsdag 31 juli, 7, 14 en 21 augustus en op woensdag 1, 8, 15 en 22 augustus opent de provincie Groningen speciaal voor de VVV wandelingen de deuren van het oude, monumentale provinciehuis aan het Martinikerkhof. Wandelaars krijgen op deze data de unieke mogelijkheid de Statenzaal en Gedeputeerdenkamer te bezichtigen.

De wandelingen zijn onder begeleiding van een gids van de VVV en starten bij de VVV Winkel Groningen op de Grote Markt 29.

Duur: ongeveer 1,5 uur.
Kosten: € 5,00 p.p. (kinderen t/m 11 jaar: € 4,00 p.p.).

Opgeven kan via: e-mail: info@vvvgroningen.nl, tel.: 0900 202 30 50 (€0.15 p/m) of aan de balie van de VVV winkel. Groepen groter dan 5 personen kunnen eventueel een eigen gids inhuren.

Meer informatie over zowel de stad als de provincie is te vinden op  www.toerisme.groningen.nl