nieuws

08 okt 2012, 10:10

Extra gemeenteraadsvergadering over politieke situatie in Groningen

Doet de PvdA straks mee aan een nieuw college van B en W in Groningen? Of schuift de Stadspartij aan bij een college met VVD, SP, D66 en CDA?

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Dat zijn actuele vragen die de Groningse stadspolitiek momenteel bezig houden. Vanavond vanaf zeven uur kunnen de gemeenteraadsleden uitvoerig spreken over de nu ontstane politieke situatie, sinds de wethouders van GroenLinks en PvdA hun ontslag indienden en de wethouders van SP en D66 een begroting voor 2013 voorbereiden. Vanaf vanavond zal wat duidelijker worden hoe de odnerlinge sfeer is en welke partijen wel en niet met elkaar willen samenwerken.

Vanavond is er namelijk een extra vergadering van de gemeenteraad van Groningen. Dat heeft het presidium vrijdah besloten. In deze vergadering zal het verslag van verkenner Henri Kruithof worden besproken. De vergadering begint om 19.00 uur in de nieuwe raadzaal van het stadhuis.
Henri Kruithof heeft op woensdag 3 oktober zijn verslag gepresenteerd. Daarin rapporteert hij over de verkenningen naar de mogelijkheden van een Gronings college van B&W. De heer Kruithof zal in de raadsvergadering aanwezig zijn om eventuele vragen te beantwoorden. Aansluitend vindt er een debat over het rapport plaats.