nieuws

09 jul 2002, 00:12

Extra Citybussen ingezet tijdens afsluiting Groningse zuidbaan

De auto even laten staan is niet altijd even praktisch. Rijkswaterstaat zegt zich dat maar al te goed beseffen en tracht de Groningse automobilist waar mogelijk tegemoet te komen. Om het centrum bereikbaar te houden, worden tijdens de afsluiting van de zuidbaan (van 5 juli tot en met 11 augustus) extra Citybussen ingezet.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De bussen rijden op werkdagen tijdens de spits (van 7.00 uur tot 9.00 uur en van 15.00 uur tot 18.00 uur) om de twaalf minuten vanaf de P+R Peizerweg naar het AZG/Hanzeplein en vanaf de P+R Haren naar de Grote Markt. Beide ritten duren om en nabij een kwartier, de bus van Haren naar de Grote Markt zal bij een eventuele file op de A28 gebruik maken van de vluchtstrook. Beide bussen maken een tussenstop aan het Gedempte Zuiderdiep.
De auto kan zowel bij de P+R Peizerweg als in Haren gratis worden geparkeerd. Bovendien beschikt P+R Peizerweg over een gratis bewaakte fietsenstalling, waar ook fietsen te huur zijn. Een retourtje met de Citybus is voor €1,80 te koop bij de buschauffeur. Elk retourtje is geldig voor maximaal vijf personen, dus samen reizen biedt voordeel.