nieuws

24 dec 2002, 00:12

Extra activiteiten voor jongeren in de Kerstvakantie

De gemeente Groningen organiseert rondom de komende kerstdagen een groot aantal activiteiten voor jongeren.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Alle scholieren in de stad Groningen hebben inmiddels het speciale jongerenmagazine Play On ontvangen. Daarnaast is sinds vorige week vrijdagavond de website www.play-on.nl inde lucht. Onderwerpen in het jongerenmagazine zijn onder meer hiphop, skaten, streetdance en korte interviews met jonge bekende Nederlanders. Verder veel uitgaanstips, een fotostrip en een agenda voor de dagen tussen kerst en Oud en Nieuw. Daarnaast bevat Play On kortingsbonnen voor allerlei sportieve en culturele activiteiten tijdens de kerstvakantie.
In de nacht van oud en Nieuw vindt in Martiniplaza de dansmanifestatie Megadance The Next plaats. Dit groots opgezette feest bevat onder meer de grootste Skihut van Nederland. Top DJ’s draaien verschillende muziekstijlen, onder andere top 40, R&B, dance, hardcore old skool. Het entertainment zal worden verzorgd door 16 DJ’s, 3 VJ’s, 12 danseressen en verschillende live-optredens. Het feest begint om 00.30 uur. Vanaf die tijd rijden er ook bussen tussen de wijken en Martiniplaza.
Om de zalen van Martiniplaza nog aantrekkelijker te maken voor Megadance The Next vindt op zaterdagmiddag 28 december (ontwerpen) en maandagmiddag 30 december (spuiten) in de Veemarkthallen een graffiti-evenement plaats. Vijfenzeventig jongeren kunnen meedoen met het beschilderen van een muur van maar liefst 150 meter. Deze muur zal als versiering dienen van Megadance. Er zijn professionele graffiti-artists aanwezig op het evenement. En een jury zal de deelnemers beoordelen. Aanmelden kan via de Aanmeldingsbon in de Gezinsbode van 24 december en 31 december.
En dan nog dit … Ook het Helperbad aan de Moddermanlaan organiseert rondom Kerst en Oud en Nieuw een aantal evenementen voor jongeren van 6 tot 16 jaar: 23 december, van 14.00 uur tot 16.30 uur: snorkelen onder leiding van duikvereniging de Otter. Kosten: 2,50 euro. 30 december, van 14.00 uur tot 16.30 uur: wakduiken en reddingszwemmen onder leiding van de Groninger Reddingsbrigade. Kosten: 2,50 euro. 31 december: oliebollen voor alle zwemmers! Het bad is die dag open van 07.00 uur tot 17.00 uur. 3 januari, van 13.30 uur tot 16.30 uur: de Grote Nieuwjaarsplaybackshow. Kosten: 2,50 euro.