nieuws

23 sep 2002, 00:12

Explosie verwoest woning in Groningse Vriescheloo

Een woonboerderij in het oost-Groningse Vriescheloo is afgelopen nacht in één klap grotendeels verwost. Dat gebeurde door een gasexplosie. De bewoners – een echtpaar met twee kinderen – waren op het moment van de klap afwezig.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De woonboerderi aan de Ossedijk in Vriescheloo stond vannacht omstreeks kwart over twaalf na de explosie volledig in brand. Het brandweerkorps van Bellingwedde rukte uit met een tankautospuit om de brand te bestrijden.
Om 00.18 uur kwam bij de Meldkamer Ambulancezorg & Brandweer in Groningen een 112-melding binnen van een explosie aan de Ossedijk in Vriescheloo (gemeente Bellingwedde). De ontploffing was in een wijde omtrek te horen. Bij aankomst van het brandweerkorps van Bellingwedde bleek de gehele woonboerderij in brand te staan. Het was in eerste instantie onduidelijk of de bewoners zich nog in de woning bevonden. Onderzoek van de politie wees echter uit dat de bewoners, een echtpaar en twee kinderen, tijdelijk elders woonden in verband met de verbouwing van hun woning. De brandweer heeft de brand geblust maar de woning is door de explosie en het vuur totaal vernield. Andere woningen in de omgeving hebben geen schade opgelopen. Het vermoeden bestaat dat in het pand een gasexplosie heeft plaatsgevonden. Er zal onderzoek gedaan worden naar de oorzaak.