nieuws

08 mrt 2011, 16:04

Ex opgepakt voor dood Derk Kiers

De politie heeft dinsdagochtend een 37-jarige vrouw uit Groningen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de gewelddadige dood van de 41-jarige Derk Kiers uit Wildervank. Het gaat om de ex-vriendin van Kiers, zo meldde de politie dinsdag. De Wildervanker werd begin januari dood aangetroffen in zijn woning.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De politie heeft het pand waar de vrouw de laatste tijd verbleef doorzocht. Ook in een pand in Wildervank heeft de politie onderzoek gedaan. Wat er in beide panden werd aangetroffen, wil de politie niet kwijt.

Volgens een woordvoerster van de politie heeft de aanhouding van de vrouw niets te maken met de 10.000 euro die onlangs werd uitgeloofd voor de gouden tip die zou leiden naar de dader. De tip werd uitgeloofd in de hoop meer mensen aan het praten te krijgen.

De politie werkte afgelopen maanden met twintig man aan de zaak. Er werd onder andere een getuigenoproep op Youtube gedaan en ook een sloot in de buurt van de woning van Kiers is door duikers doorzocht. Uit het politieonderzoek kwam naar voren dat er iemand bij de man in zou komen wonen. Om wie het gaat, is nog steeds niet bekend.