nieuws

15 jan 2012, 13:01

Eurosonic Nooderslag trekt 33.000 popliefhebbers naar Groningen

Het pop-evenement Eurosonic Noorderslag is zaterdagnacht afgesloten. Er kwamen 33.000 mensen naar dit festival. Hiermee is het aantal bezoekers gelijk gebleven aan de editie in 2011. Met 3.150 conferentiedeelnemers was ook de voltallige Europese muziekindustrie in Groningen aanwezig. Het aantal journalisten en media verdubbelde ten opzichte van vorig jaar. Ook was er zaterdagavond een rechtstreekse televisie-uitzending vanuit Groningen. De promotionele waarde van het festival voor Groningen is daardoor enorm.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Gedurende vier dagen presenteerden 293 veelbelovende Europese acts en bands zich in Groningen aan een publiek van 33.000 muziekliefhebbers en professionals.
 

Eurosonic Noorderslag presenteerde 293 acts en bands uit 26 verschillende Europese landen. Hieronder bevonden zich 21 Ierse acts uit focusland Ierland en 125 Nederlandse acts, die voornamelijk tijdens Noorderslag optraden.

Tv-legendes Jools Holland en Ray Cokes maakten beide programma’s op Eurosonic Noorderslag. Ook dit jaar was er het gratis toegankelijke podium Eurosonic Air op de Grote Markt in Groningen. De EBBA Public Choice Award werd op donderdag uitgereikt aan Selah Sue.


De Popprijs ging naar De Jeugd van Tegenwoordig, die de prijs zaterdag tijdens Noorderslag -al surfend over het publiek- in ontvangst nam.