nieuws

15 apr 2016, 10:10

Er komt dan toch echt een einde aan de V&D

Er komt dan toch echt een einde aan de V&D

De V&D in Groningen is vrijdag nog tot ongeveer het middaguur geopend. Daarna sluit het warenhuis definitief de deuren. Volgens het warenhuis worden de allerlaatste goederen met kortingen van 90 procent verkocht. Vestigingsmanager Eric Bos liet eerder deze week al weten dat de deuren rond 13.00 uur dichtgaan. De mensen die nog moeten afrekenen, kunnen dat dan rustig doen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Voor Bos zit het er dan nog niet op. "We hebben volgende week nog om het veegschoon achter te laten. Alle dossiers en administratieve papieren zullen worden vernietigd en ook de meubels worden volgende week opgehaald: die zijn verkocht aan één partij. Wat er nog in de winkel ligt, gaat naar opkopers."

‘Het is onherkenbaar veranderd’

Voor het publiek vallen de deuren vrijdag dus al definitief in het slot. Voor Bos is dat geen moment waar hij tegenop ziet. "Voor mij was 16 februari het meest heftige moment: toen werd duidelijk dat er echt niets meer te redden viel. Nu is het vooral zaak om de boel rationeel te bekijken. V&D aan de Grote Markt is nu al niet meer de V&D die het ooit was: het is er onherkenbaar veranderd."

Het warenhuis ging eind vorig jaar failliet. Een overnamepoging mislukte. Veel filialen gingen de afgelopen weken open om zoveel mogelijk voorraad te verkopen.