nieuws

08 sep 2011, 21:09

Er is nog een mooie oude stad in Groningen: Appingedam

In Appingedam is gisteren een bijzondere voorstelling in premiere gegaan: een parodie op grote projecten in binnensteden: De Vliegende Hollander. De Vliegende Hollander is theater, muziek, opera en boottocht in één, in een van de mooiste oude steden van Groningen. De reden dat het stuk in Appingedam speelt, is heel simpel: Willem Vanderdecken, de

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

legendarische kapitein van het spookschip De Vliegende Hollander is in Appingedam geboren en opgegroeid.

De verwachtingen voor de editie van dit jaar zijn torenhoog gespannen. Want vorig jaar heeft Max Modderman, directeur en eigenaar van het gelijknamige reisbureau in Appingedam, beloofd dat hij ervoor zou zorgen dat Appingedam dit jaar zijn eigen operahuis krijgt, het OhApp. Een muziektheatergebouw dat in zijn gigantomanie zijn weerga niet kent.

Wat kunt u in 2011 van De Vliegende Hollander van Appingedam Nu of nooit verwachten? Meer dan 250, merendeels, vrijwillige medewerkers van Max Modderman voorzien zoals elk jaar weer genoeg beren op de weg. Deze keer geen 700 meter hoge woontorens op de TIP of een postnatale depressie van mevrouw Modderman.

Dit jaar is het probleem wel heel concreet: het is bijna 7 september en het dak zit nog niet op het nieuwe operahuis. Daar komt nog bij dat Max Modderman zich al een paar weken niet meer heeft laten zien op het bouwterrein. Wat is er dit jaar toch weer allemaal aan de hand en hoe zal het dit jaar weer aflopen?

Wij weten het niet. Maar –ongeacht wat komen gaat zullen de medewerkers van Modderman, ervoor zorgen dat de gasten weer van een heerlijke vaartocht en prachtig muziektheater kunt genieten.

De tekst is van Jo Willems, muziek van Gerard Ammerlaan.

De Vliegende Hollander vaart nog uit op de volgende data:
- donderdag 8 september t/m zondag 11 september om 19.30 uur;
- dinsdag 13 t/m zondag 18 september om 19.30 uur;
- op zondag zijn er extra afvaarten om 14.00 uur.
Kaarten kosten €19,50 per stuk. Ook Modderman laat weten dat hij de BTW heeft moeten verhogen.
Boottickets zijn te verkrijgen via www.de-vliegendehollander.nl of via de Primera-winkels.