nieuws

01 sep 2002, 00:12

Enthousiast onthaal Koningin in Stadskanaal

Koningin Beatrix kon vrijdagochtend bij haar bezoek aan de provincie Groningen rekenen op een enthousiast onthaal. Het bezoek van de vorstin begon in Stadskanaal waar zij vanwege de dichte mist niet met de helikopter, maar met de auto arriveerde.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

In Stadskanaal maakte de Koningin een wandeling door het oude stadshart. Duizenden Oranjegezinden hadden zich, uitgedost in oranje kledij, langs de kant van de weg verzameld om een glimp van de vorstin op te vangen. De Koningin bleef regelmatig staan om handen te schudden en tekeningen en bloemen in ontvangst te nemen. Sommigen waren tot tranen toe geroerd. Een man in z’n rolstoel sprak na een kort onderonsje met de vorstin van de “mooiste dag van m’n leven!”.
Na haar bezoek aan Stadskanaal vertrok de Koningin per stoomtrein naar Musselkanaal. Vervolgens bezocht zij in Sellingen een akkerbouwbedrijf en praatte ze met vertegenwoordigers van landbouw en toerisme over de toekomst van de Veenkoloniën.*
Vrijdagmiddag staat een wandeling door de gerestaureerde stadskern van Oudeschans op het programma. Ook ontmoet de koningin enkele Groningse kunstenaars in hun atelier. Tot slot praat zij met lokale autoriteiten over de ontwikkeling van de Blauwe Stad, een ambitieus ontwikkelingsplan dat het Oldambt, de regio rond Winschoten, nieuw leven in moet blazen.