nieuws

28 mei 2011, 12:12

Enorme verkeerschaos op A7 bij Kolham na kettingbotsing

Bij een kettingbotsing op de A7 zijn vrijdagavond drie automobilisten gewond geraakt.De politie was eerder in de middag, omstreeks 17:00 uur, bezig met de afhandeling van een aanrijding op de A7 nabij de afslag Kolham. Bij deze aanrijding ontstond alleen materiële schade. Tengevolge hiervan ontstond er op de A7 wel een behoorlijke file tussen Groningen en de afslag Kolham. Toen de politie bijna klaar was

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

met de afhandeling van deze aanrijding ontstond er in de staart van een file een kettingbotsing. Een 49-jarige bestuurder uit Hoogezand kon zijn bestelbus niet tijdig tot stilstand brengen. Hij botste vervolgens achterop een stilstaande auto. Door de klap botste deze auto weer hard tegen zijn voorganger. Twee inzittenden (gegevens onbekend) van de middelste auto raakten zwaar gewond. Door de klap raakten beide slachtoffers bekneld. De brandweer werd gewaarschuwd om het dak van de auto te verwijderen. De bestuurder en de inzittende konden uit hun benarde positie worden bevrijd. Het Mobiel Medisch Team (MMT) verleende daarbij eerste hulp. Zij werden met onbekend lestel naar het ziekenhuis gebracht.


De bestuurster van de voorste auto, een 34-jarige vrouw uit Nieuwe Pekela, raakte ook gewond. Ook zij werd overgebracht naar het ziekenhuis. De bestuurder van het busje kwam met de schrik vrij. Hij moest mee naar het politiebureau voor het afleggen van een verklaring. Hij werd door agenten weer thuisgebracht. Alle drie voertuigen raakten zwaar beschadigd en werden door een bergingsbedrijf afgesleept.

De A7 tussen Groningen en de afslag Kolham werd geruime tijd voor het verkeer afgesloten. Het verkeer werd zoveel mogelijk via de af- en opritten omgeleid. Er ontstond door het ongeval een aanzienlijke file. Tegen 20:45 uur werd de A7 weer vrijgegeven. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van de aanrijding. Van het ongeval wordt een uitgebreide analyse gemaakt.