nieuws

18 feb 2008, 10:10

Enorme fietsenkelder onder Groninger Forum

Het in ontwikkeling zijnde spectaculaire Groninger Forum krijgt een aanzienlijk grotere fietsenkelder dan aanvankelijk de bedoeling was. Gemeenteraadsleden dringen daar op aan op grond van de ervaringen met het Stadsbalkon, de fietsenkelder bij het Hoofdstation in Groningen. Daar worden veel meer fietsen geparkeerd dan ooit voor mogelijk werd gehouden. Volgens GroenLinks fractievooerzitter Drewes de Haan is het dan ook cruciaal dat er onder het Groninger Forum een enorme fietsenstalling komt, zo schrijft hij in zijn weblog in de Digitale Stad groningen (www.dsg.nl). De Haan:

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:


“(…)Uit de berichten uit de media over de vergadering begreep ik dat alle fracties blij zijn met de verhoging naar 1.500 plaatsen en het liefst willen dat er 2.500 plaatsen komen. Die wens komt mede voort uit de ervaringen met het Stadsbalkon, de nieuwe megagrote fietsparkeerstalling bij het station. Die zou aanvankelijk 3.000 plaatsen hebben. Het zijn er 4.300 geworden, maar dat blijkt in de weekenden veel te weinig te zijn. Recente tellingen laten zien dat er nu soms 2.000 fietsen meer in het stationsgebied staan dan voor de bouw van het Stadsbalkon ooit geteld zijn. “

”Het is heel goed dat de fracties niet willen dat de nieuwe fietsenstalling bij het Forum achteraf ook te klein blijkt. Het lijkt een voor de hand liggend standpunt, maar dat is het niet. Dat 14 juni vorig jaar toen de raadscommissie Ruimte en Wonen sprak over de Programma’s van Eisen voor het Groninger Forum en de Parkeergarage. Bij de bespreking daarvan was ik toen als laatste aan de beurt en GroenLinks heeft toen als enige vraagtekens gezegd bij de geplande omvang van 1.000 plaatsen voor de fietsparkeergarage. Wij misten een behoefteonderzoek daarvoor, terwijl er wel uitvoerig werd gesproken over de omvang van de autoparkeergarage. Gelukkig was er in de raadsvergadering van 27 juni wel een meerderheid voor een motie van ons van ons en de VVD voor een behoefteonderzoek naar de omvang van de fietsparkeerkelder. Hoe nodig dat was is nu dus gebleken.”

(www.dsg.nl)