nieuws

25 nov 2002, 00:12

Enorme belangstelling voor Gronings wijnfeest van ‘Les Reines du Vin’

Vijf Groningse zakenvrouwen organiseren vrijdagavond 22 november – vanavond – een grootschalige Beaujolais Party in het Golden Tulip Hotel in Eelde – Paterswolde. De belangstelling voor dit feest onder noordelijke zakenvrouwen overtreft alle verwachtingen. Er zijn zelfs wachtlijsten ingesteld voor de kaartjes.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het feest vanavond is de ‘Beaujolais Party’ van ‘Les Reines du Vin’. Deze wijnkoninginnen zijn een gezelschap van vrouwen dat als doel heeft jaarlijks een groot feest te vieren, om aldus Noord-Nederland op flamboyante wijze, en met met ‘joie de vivre’, onder de aandacht te brengen.
‘Dat wij vanavond de eerste Beaujolais wijn presenteren is niet het doel van ons gezelschap, maar slechts een middel. We vonden het belangrijk dat vrouwen een gelegenheid krijgen waar ze eens per jaar collega ondernemende vrouwen kunnen treffen, en waar ze dus goed kunnen ‘netwerken’’, vertelt Wilma Haket van de afdeling Economische Zaken van de gemeente Groningen.
Volgens haar is de belangstelling voor het wijnfeest ‘gigantisch’. Dat wil zeggen: alle vierhonderd kaarten waren al heel snel weg. Vrouwen die zich later aanmeldden zijn op een wachtlijst geplaatst. Overigens zijn ook mannen, als partner of introducé, vrijdagavond ‘van harte welkom’.
In elk geval zal vanavond ook de winnares bekend gemaakt worden van ‘Les Reines du vin Award’. Dat is een jaarlijkse onderscheiding voor een in de ogen van de jury zeer verdienstelijke noordelijke zakenvrouw. De Award wordt uitgereikt door wethouder K. Schuiling van Economische Zaken. Aan de avond wordt ook meegewerkt door Imca Marina en Margriet Eshuijs.