nieuws

16 jul 2002, 00:12

Engelse sfeer bij diploma-uitreiking Hanzehogeschool

De Aa-Kerk leek vrijdag wel een Amerikaanse of Engelse campus. Er liepen tientallen studenten rond in eindexamen-kleding zoals regelmatig te zien is in Angelsaksische films. Het waren dan ook vooral buitenlandse studenten van de Hanzehogeschool die tijdens een zeer bijzondere plechtigheid hun bul uitgereikt kregen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Ongeveer honderd studenten van 11 verschillende nationaliteiten kregen in de Aa-Kerk hun diploma van de afdeling International Business School van de Hanzehogeschool Groningen. Tijdens de diploma-uitreiking wordt het internationale karakter van deze afdeling onderstreept door de plechtigheid vorm te geven volgens de Angelsaksische tradities. De studenten namen hun bul in ontvangst nemen gekleed in "caps and gowns", baret en toga, in de sfeervolle Aa-kerk.
Voor de Hanzehogeschool was het een unieke gebeurtenis dat een diploma- uitreiking met zoveel plechtig vertoon gepaard ging. De reden om aan te sluiten bij de Angelsaksische traditie is het grote aantal buitenlanders aan de International Business School: de helft van de 1.000 studenten komt uit het buitenland. Er zijn zo'n 40 nationaliteiten vertegenwoordigd bij de volledig Engels- en Duitstalige hbo-opleidingen van deze afdeling.
De kandidaten werden toegesproken door een eminent spreker, in dit geval de heer Otto von der Gablenz, de oud-ambassadeur van Duitsland in Nederland. Zijn rede ging over de problematiek van de erkenning van diploma's buiten de eigen landsgrenzen.