nieuws

16 sep 2010, 08:08

Energiebesparingproject Hoogkerk krijgt nominatie

Het energiebesparingproject Hoogkerk, duurzaamste wijk is genomineerd voor de Groene Parel Award 2010. Dit is een prestigieuze duurzaamheidsprijs die mooie klimaatprojecten in de schijnwerpers zet. Doel van de prijs is het delen van kennis en ervaring. In Hoogkerk, duurzaamste wijk vinden bewoners, bedrijven en scholen elkaar om samen energie te besparen. Dit gaat over onder meer scans voor energie en het binnenklimaat van scholen, een slimme thermostaat, duurzame energie voor de Vensterschool, een Energiemarkt en kerstverlichting. Tot 17 november kan iedereen online stemmen op www.groeneversnelling.nl/award om Hoogkerk te laten winnen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De Groene Parel Award is een initiatief van het Blomberg Instituut, onderdeel van het kennis- en netwerkplatform De Groene Versnelling. Deze zet zich in voor een duurzaam en florerend lokaal klimaatbeleid. Met de Groene Parel worden de beste lokale duurzaam-heidsprojecten op het podium gezet als inspiratie voor anderen.

Hoogkerk, duurzaamste wijk gaat de strijd aan met negen andere lokale projecten. Dit zijn:
Energieteams in de buurt Sittard-Geleen, Energyweb Moerdijk, Groen Gas Netwerk Bergambacht, Knooppunt Innovatief Groen, N.V. BOM Brabantse Ontwikkelings Maatschappij, Project Versnelling Bomenbuurt Oude Ijssselstreek, Ultra diepe geothermie, Consortium UDGP, Vervoermanagementplan Zaanstad, Vogelwijk Energie(k) en Zeeuws Klimaatfonds.

Op 8 december wordt het winnende project bekend gemaakt.