nieuws

06 mrt 2009, 09:09

‘Emma en Seppe hebben vrijheid terug’

De tweehonden Emma en Seppe, die eind februari uit hun verblijf in zeehondencrèche Pieterburen wisten te ontsnappen, zijn zo goed als zeker weer op weg naar de Waddenzee. Dat meldde directrice Lenie ’t Hart van de crèche vrijdag.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Zeehond Emma wist eind februari via Zoutkamp waarschijnlijk al de Waddenzee te vinden, maar partner in crime Seppe werd vorige week nog meerdere malen waargenomen in Friese kanaaltjes. Maandag werd hij voor het laatst gezien in Stavoren. Omdat niemand het beestje daarna nog heeft gezien, is ’t Hart ervan overtuigd dat Seppe eindelijk het IJsselmeer gevonden heeft en vanaf daar wel in de Waddenzee terecht komt.

De zeehondenmoeder is opgelucht dat het ontsnapte dier al een aantal dagen niet meer is gesignaleerd. ‘’Zondag was hij nog gezien in een klein kanaaltje in een nieuwbouwwijk in Makkum. Op zo’n moment draait je hart op. Niet alleen vanwege al kleine kinderen die probeerden een glimp van Seppe op te vangen, maar ook omdat hij vanwege de vele sluisjes als een rat in de val zat.” Na zijn avontuur in Makkum is het beest waarschijnlijk via Bolsward naar Stavoren gezwommen.

Emma en Seppe gingen er zaterdag 14 februari samen met zeehond Ulbe vandoor. Ulbe werd hetzelfde weekend nog in de kraag gegrepen, maar om Emma en Seppe te vinden werd een grote zoeksctie op poten gezet. Hierbij werd onder andere de hulp ingeroepen van een speurhond en een rattenvanger.