nieuws

16 apr 2009, 14:02

Ella Vogelaar ziet af van burgemeesterschap Groningen

Ella Vogelaar, voormalig minister van Wonen, Wijk en Integratie, heeft zich niet kandidaat gesteld voor het burgemeesterschap van de stad Groningen. Dit verklaarde ze vandaag op het jaarlijkse SOG-congres. In aansluiting op het thema van het congres (combineren kun je leren) beschouwde Vogelaar haar carrière tot nu toe en keek zei vooruit naar de toekomst: "Er hebben drie vrouwen gesolliciteerd voor de functie en ik kan jullie nu en hier zeggen dat ik niet een van die drie kandidaten ben die heeft gesolliciteerd.", aldus donderdagmiddag woordvoerder Emiel Blok van de Studenten Organisatie Groningen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Vogelaar stelde dat de aandacht in de media over haarzelf en de burgemeesterspost haar wel aan het denken heeft gezet: "Ik heb er wel over nagedacht maar er zijn twee redenen waarom ik het niet heb gedaan." De voormalig minister stelde dat persoonlijke motieven en haar passie om toch op landelijk niveau met de integratieproblematiek bezig te zijn haar hebben doen afzien van solliciteren.

Tijdens het congres vertelden ervaringsdeskundigen Max van den Berg, Ella Vogelaar en Hilbrand Nawijn hoe zij hun studie combineerden met allerlei nevenactiviteiten. Ook konden studenten workshops volgen over mindfullness, diepteanalyse en persoonlijke presentatie. De deelnemers konden zo leren om tijdens hun studententijd het maximale uit zichzelf te halen.