nieuws

21 aug 2013, 08:08

Elf arrestaties bij jacht op wietplantages in Oost-Groningen

De politie heeft dinsdag tijdens een grote hennepactie vijf illegale kwekerijen aangetroffen in Veendam, Wildervank en Oude Pekela. De grootste wietplantage bevond zich in een voormalige rijwielzaak in Wildervank. Hier werden 725 planten, 23 kilo geoogste cannabis en voorbereidingen voor de bouw van een stekkenkwekerij aangetroffen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

In totaal hield de politie tijdens de actie elf mensen aan voor betrokkenheid bij de wietteelt. Vijf van hen werden in de grote plantage in Wildervank op heterdaad betrapt terwijl zij met de oogst bezig waren; twee anderen werden vanwege hun aanwezigheid in de voormalige fietsenzaak aangehouden. Andere arrestaties vonden onder andere plaats in de Feiko Clockstraat in Oude Pekela, waar 500 planten werden ontdekt, en in de eveneens in Pekela gelegen en toepasselijk genaamde straat De Kwekerij, waar een bewoner zijn woning en schuur gebruikte voor het verbouwen van hennep.

In Veendam stuitten politiemensen in twee woningen aan de Straat Bali en aan de H.J. Topstraat op een aantal growtenten. Aan de Straat Bali waren al 48 planten geoogst, in de tent aan de H.J. Topstraat stonden 35 planten op kweek. Bij die woningen werden twee personen aangehouden.