nieuws

02 nov 2007, 10:10

Robot-waakhond uit Groningen blaft bij indringers

Het Groningse bedrijf PekTrade.com uit Pekela brengt een elektronische waakhond op de markt, die werkt met radardetectie.De electronische hond die echt gaat blaffen wanneer de radar iemand spot, is uniek in de wereld.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

RadarDog is een kastje van 26 centimeter hoog, waarin een radar met krachtige geluidsbox is gemonteerd. De radar heeft een radius van bijna acht meter en kijkt dwars door muren, ramen en deuren. Als RadarDog een persoon of bewegend voorwerp waarneemt begint hij luid te blaffen als een agressieve herdershond.


Het geluid is zó realistisch, dat het niet te onderscheiden is van echt hondengeblaf. Komen ongenode gasten dichterbij, dan blaft RadarDog vaker én luider. RadarDog is daardoor een ideaal alarmsysteem om ongenode gasten af te schrikken óf aan te kondigen.

De installatie van RadarDog is eenvoudig. De bezitters hoeven alleen maar de stekker in het stopcontact te doen, waarna de elektronische waakhond direct 24 uur per dag zijn werk doet. De gevoeligheid van de radar kan handmatig worden ingesteld. Dat geldt ook voor het volume van het blafgeluid.

In tegenstelling tot veel andere alarmsystemen, werkt RadarDog niet met een sensor, maar met radarstralen. Het apparaat hoeft daardoor niet zichtbaar te worden opgesteld. De krachtige radar kijkt met gemak door allerlei obstakels heen. Dat kan op élke plek waar stroom aanwezig is. Extra sensoren hoeven niet te worden opgehangen, waardoor installatie niet moeilijk is.

RadarDog is de ideale waakhond voor in huis en zal het veiligheidsgevoel van de bewoner(s) vergroten. Het alarmsysteem is ook prima te gebruiken als verklikker van bezoekers in bedrijf of winkel. Daarom beschikt RadarDog ook over “vriendelijke geluiden”, zoals een gong en zingende vogel. RadarDog laat de geluiden horen als de bezoekers binnenstappen of zich ergens begeven waar toegang niet is toegestaan.

RadarDog kost nog geen honderd euro en is daardoor beduidend goedkoper dan een echte waakhond. Bovendien hoeft RadarDog niet vier keer per dag te worden uitgelaten, schooit hij nooit en is men geen hondenbelasting verschuldigd.

PekTrade.com verkoopt RadarDog via de website www.radardog.nl