nieuws

26 mrt 2002, 00:12

Eindelijk ponyrijden voor kinderen in Groningen

Kinderen uit de stad Groningen en omgeving krijgen voortaan eindelijk de gelegenheid een pony te huren om paard op te leren rijden. Dat is te danken aan het initiatief van een 17-jarige Groningse jongen Mark Bongertman.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Hij is leerling van het Noorderpoort college. Al enkele jaren werkt hij als vrijwilliger op de kinderboerderij in het Stadspark. Zijn grootste hobby is paardrijden en paarden verzorgen. In de stad Groningen kun je tot op heden nergens ponyrijden, en dat bracht hem op het idee om kinderen pony te laten rijden bij de kinderboerderij Stadspark. De Gemeente Groningen wil graag meer activiteiten bij de kinderboerderij, dus zijn idee was dan ook prima uit te voeren. De afgelopen winter heeft Bongertman met zijn zeven Shetland pony’ s uitgebreid geoefend. Ze zijn nu zo mak, dat kinderen er veilig op kunnen rijden.
De afgelopen weken is er een ponybaan aangelegd door de gemeente en is er plaats gemaakt om zijn pony’ s neer te zetten. Vrijdag, 29 maart (goede Vrijdag) gaat hij an start, en dan kunnen kinderen bij mij ponyrijden.
De openingstijden zijn van ’s morgens elf tot ’s middags vijf uur op zaterdag en zondag, alle vakantiedagen en alle feestdagen.