nieuws

03 mrt 2009, 14:02

Eigenaren De Kachel met dood bedreigd

De twee eigenaren van rookcafé De Kachel in Groningen zijn met de dood bedreigd. Sinds de rechter het duo 20 februari veroordeelde tot een boete van 1200 euro wegens het overtreden van het rookverbod, hebben de horecaondernemers tientallen bedreigingen ontvangen. Dat bevestigde Ronald Sannes, een van de twee eigenaren, dinsdag.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het tweetal ontving de dreigementen per post en per mail. Ook op het inmiddels gesloten gastenboek van de website van De Kachel lieten anti-rokers en voorstanders van het rookverbod berichten achter. Volgens Sannes ging het daarbij om dreigementen om de kroeg in de brand te steken en de ondernemers op te hangen.

Sannes heeft inmiddels aangifte gedaan bij de politie. Erg onder de indruk van de bedreigingen is hij niet. ‘’Ik maak me geen zorgen. Ik ben tenslotte de kleinste niet”, laat hij weten.

De gebroeders Sannes werden 20 februari als eerste café van Nederland door de rechtbank veroordeeld wegens het overtreden van het rookverbod in de horeca. De twee kregen een boete van 1200 euro. Als ze komend jaar opnieuw klanten in hun café laten roken, moet De Kachel een jaar dicht. De eigenaars reageerden woedend en hebben aangekondigd in hoger beroep te gaan.