nieuws

06 sep 2012, 13:01

Eigenaar van tattooshop in Groningen voor drugshandel aangehouden

Behalve voor een mooie tattoo kon men tot gisteren in de winkel van een binnenstadsondernemer ook terecht voor een portie harddrugs. Sinds gisteren niet meer.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De politie heeft dinsdagavond een 30-jarige man uit Groningen aangehouden op verdenking van handel in verdovende middelen. De politie had een tip binnengekregen over de handel in harddrugs rondom een tattooshop aan in het centrum van Groningen. Na een kort onderzoek kwam de 30-jarige eigenaar van de tattooshop al snel in beeld.

Dinsdagavond hielden agenten in burger de winkel in de gaten. Toen de dienders getuige waren van een vermoedelijke drugsoverdracht, grepen zij direct in. De 30-jarige eigenaar werd door een aanhoudingseenheid aangehouden. Bij fouillering bleek de man in het bezit van een aantal grammen harddrugs. Bij een doorzoeking in de shop en de woning daarboven, troffen agenten nog eens een aantal grammen harddrugs aan.

Bij de doorzoeking werd een drugshond ingezet. Ook werd een hoeveelheid geld in de woning aangetroffen. Onderzoek moet uitwijzen of dit ‘drugsgeld’ is. De Groninger, een bekende van de politie, werd ingesloten in het cellencomplex aan de Hooghoudtstraat. De drugs en het geld werden in beslaggenomen. De politie stelt een onderzoek in.