Nieuws

Eigenaar dansschool Groningen Dance Center verdacht van misbruik

De politie heeft begin september een 37-jarige man uit Groningen aangehouden omdat hij wordt verdacht van misbruik. De man is eigenaar van Groningen Dance Center, een streetdance-school die tot op internationaal niveau meespeelt. Tegen de eigenaar is elf keer aangifte gedaan van misbruik.


Leestijd: 1 minuut

Eigenaar dansschool Groningen Dance Center verdacht van misbruik
Eigenaar dansschool Groningen Dance Center verdacht van misbruik

Het grootste deel van de leden die aangifte hebben gedaan, is volgens het Openbaar Ministerie minderjarig. Het voorarrest van de man is onlangs met negentig dagen verlengd. 

In een brief aan leden van de dansschool, ingezien door de krant, roept het bestuur van de dansschool mogelijke slachtoffers en getuigen op zich te melden bij de politie. De lessen gaan de komende tijd wel door.

Het bestuur van de dansschool wil de dansschool voortzetten, blijkt uit de brief. "Ons doel is om bij elkaar te blijven als dansfamilie en als centrum, om danstalent te ontdekken en te ontwikkelen. Voor ons staat vast dat de huidige eigenaar geen rol meer speelt. We vragen jullie vertrouwen en steun om met ons een nieuwe toekomst tegemoet te gaan in een veilige omgeving."

De verdachte richtte de dansschool in 2004 op. De dansschool groeide uit tot een van de grootste in de stad. Het zou echter volgens De Telegraaf ook gaan om de broer van de politieagent bij wie een kilo cocaïne werd gevonden.