nieuws

14 aug 2003, 00:12

Eerstvolgende struikelblok in zuidelijke ringweg: Julianabrug

Nu de ring zuid inmiddels als vanouds weer intensief wordt gebruikt, denkt men bij Rijkswaterstaat, gemeente en provincie Groningen na over de vraag hoe een van de resterende zwakke schakels kan worden versterkt. Dat is de Julianabrug. Het staal en beton van die brug moeten nodig worden vervangen, maar het is onmogelijk om deze brug er gedeeltelijk uit te halen. En om de brug er tijdelijk in z’n geheel uit te halen, dat zou ongekende gevolgen hebben voor de verkeersafwikkeling.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De Julianabrug is letterlijk een brug uit één stuk. Dat betekent dat het onmogelijk is de brug bij een technische storing of reparatie er gedeeltelijk uit te halen. Dat houdt in dat er enorme verkeersproblemen kunnen ontstaan wanneer de brug buiten bedrijf gesteld moet worden. ‘Dat zou ontzettend grote gevolgen hebben voor het afwikkelen van het verkeer in beide richtingen’.
De opknapbeurt van de Julianabrug zal moeten worden gefinancierd uit de Langman-gelden. Onduidelijk is of het kabinet daar op de Derde Dinsdag van september nog geld voor beschikbaar zal blijken te stellen. Aller ogen van ‘infra-structureel Groningen’ zijn volgende maand dan ook gericht op het koffertje van de minister van financiën.