nieuws

24 okt 2002, 00:12

Eerste voorstellingen tweede Tolkien-film nu al uitverkocht

Twee maanden voordat de tweede Lord of the Rings-film in première gaat, zijn de eerste voorstellingen in Groningen al uitverkocht. Dit heeft distributeur A-Film woensdag bevestigd. De voorverkoop voor de film is begin oktober van start gegaan. Ook in Eindhoven en Zwolle waren al geen kaartjes meer te krijgen. De bioscopen hebben nu al voor de eerste dagen extra voorstellingen in moeten plannen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

The Two Towers, zoals de subtitel van de film luidt, gaat pas op 18 december in première. Het is de tweede film van de trilogie die regisseur Peter Jackson heeft gemaakt naar de beroemde boeken van auteur J.R.R. Tolkien. The Fellowship of the Ring, het eerste deel, ging vorige jaar december in première. De film genereerde wereldwijd een miljard dollar winst en verzilverde in maart vier van de dertien Oscarnominaties.
De Nederlandse Federatie voor de Cinematografie, die statistieken bijhoudt van bezoekersaantallen, bevestigt dat de snelle voorverkoop een unicum betreft. Het gebeurt steeds vaker dat voor grote films al weken van tevoren kaarten worden verkocht of gereserveerd. Eerder was dit het geval met onder meer Harry Potter and the Philosopher’s Stone en Volle Maan.