nieuws

12 jul 2012, 17:05

Eerste schetsen voor een nieuwe Grote Markt oostzijde: géén definitieve ontwerpen

Hoe komt de nieuwe oostzijde van de Grote Markt er straks uit te zien? Dat is nog niet bekend, maar de drie architectenbureaus die zich daar mee bezig houden hebben wel eerste schetsen op papier gezet. Die geven een aardige indruk van hoe zij denken dat het er uit moet komen te zien. Het lijkt er op alsof ze een combinatie van klassiek en modern na streven.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De schetsen zijn te zien op een speciale website van de gemeente Groningen. Belangstellenden kunnen via die link de drie architectenbureau’s (Müller-Reimann Architekten, Prof. Hans Kollhoff Architekten, awg architecten) vragen stellen en suggesties doen over hun schetsen.

Thomas Müller

In het beeldkwaliteitsplan van Thomas Müller zijn al een aantal uitgangspunten voor de oostwandpanden vastgesteld: de hoogte van de panden is maximaal 23 meter en de architectuur van de panden krijgt een klassieke uitstraling. Het materiaal van de panden is bij voorkeur baksteen, natuursteen of stuc. Deze uitgangspunten staan niet meer ter discussie.
Vragen stellen

Iedereen kan vragen stellen en opmerkingen maken richting de drie architectenbureau's, maar wel één voor één. Dus niet aan alle drie tegelijk. U stelt uw vragen met behulp van een formulier. Ieder bureau heeft een apart formulier waarop u uw vragen en suggesties kwijt kunt.
Wel vragen, geen discussie

Het schetsboek is géén open forumdiscussie. De vragen zijn vooral inhoudelijk en individueel. De vragen die u stelt zijn niet zichtbaar voor andere bezoekers van de site. Alle formulieren worden de maanden juli en augustus 2012 verzameld in een postbus. Daarna wordt het schetsboek gesloten. De vragen worden vervolgens beantwoord en dat neemt naar schatting zo’n 14 dagen in beslag. Dit is afhankelijk van het aantal formulieren dat binnenkomt. Men krijgt dus in september 2012 antwoord.

Hulp


Als u hulp nodig heeft bij het stellen van de vragen, brengt u dan een bezoekje aan het Informatiecentrum op de Grote Markt. De medewerkers helpen u graag. Daar vindt u tevens meer informatie over de architecten.

Wat u ziet zijn schetsen. Het zijn géén definitieve ontwerpen. De computerschetsen lijken af, maar zijn een eerste stap.
 

Dit alles en meer op:
 

http://gemeente.groningen.nl/grotemarkt