nieuws

09 okt 2018, 16:04

Eerste LNG-cruiseschip komt aan in Eemshaven

Eerste LNG-cruiseschip komt aan in Eemshaven

De Aida Nova, het allereerste cruiseschip dat volledig op LNG (vloeibaar aardgas) vaart, legt woensdagochtend aan in de Julianahaven bij de kade van het bedrijf Wagenborg. De Aida Nova, die is gebouwd door de Meyer Werft in Papenburg, zal waarschijnlijk tot 14 november in de Eemshaven blijven voor afbouwwerkzaamheden en testvaarten.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De Aida Nova is het allernieuwste cruiseschip van de Meyer Werft en kan 2.600 passagiers aan boord hebben. Het schip heeft een lengte van 337 meter en een breedte van 42 meter.

Primeur

Voor de Eemshaven is de komst van dit cruiseschip een primeur en een hele eer, niet alleen omdat dit het eerste cruiseschip ter wereld is dat op LNG vaart, maar tevens omdat in de Eemshaven voor de eerste keer ‘de LNG-bunkering’ (het tanken van vloeibaar aardgas' zal plaatsvinden. Deze bunkering vindt plaats via een groot gespecialiseerd schip van Shell.

Toegankelijkheid haven

In verband met veiligheidsregels is het voor het publiek niet mogelijk om in de Eemshaven de kades te betreden. De Aida Nova is het beste te zien bij het treinstation ter hoogte van AG Ems en achter het gebouw Nijlicht, bij binnenkomst vanaf Groningen/N46 .