nieuws

23 sep 2009, 14:02

Eerste echte grote golftoernooi dwars door Blauwestad

Dat het Oldambt nu al flink profiteert van de aanleg van de Blauwe Stad blijkt ook uit het feit dat er veel animo is voor deelname aan een groot golftoernooi. Een zeer bijzonder toernooi ook nog, want het golfterrein voert dwars door Blauwe Stad zelf. Er is een speciaal voor deze gelegenheid aangelegde negen holes baan. De deelnemers slaan ballen over het water, bouwkavels en landbouwgrond, in drie woongebieden van Blauwestad: Het Riet, Het Park en Het Wold.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Met een ‘special effect slag’ vanaf een aanlegsteiger bij het Verkoop- en Infocentrum Blauwestad verricht Tweede Kamerlid Harm Evert Waalkens vrijdag 25 september om 11.00 uur de officiële start van het Open Landscape Golf Tournament. De opbrengsten van dit eerste landscape golfevenement in de provincie Groningen gaan naar de Nierstichting. Met de steun van meer dan 30 sponsoren zijn de kosten volledig gedekt.

Tractor met wagen


Na de officiële starthandeling verspreiden de ruim veertig deelnemers zich over de speciaal voor de gelegenheid aangelegde negen holes baan. Ze slaan ballen over het water, bouwkavels en landbouwgrond, in drie woongebieden van Blauwestad; Het Riet, Het Park en Het Wold. “Zes leerlingen van het Alpha College in Groningen zetten zich als vrijwilliger in om de deelnemers bij een cluster te ontvangen en de weg te wijzen. De afstanden tussen de holes zijn soms groot, maar dan staat er een treintje, een boot of een tractor met wagen klaar. Het gaat niet uitsluitend om het golfen, maar juist ook om de sfeer eromheen. Het wordt een dag waarop men kan genieten van alles wat het mooie Oldambt én het Oldambtmeer te bieden heeft”, meent Oosterveld.