nieuws

02 okt 2002, 00:12

Eerste Bachelor-diploma Hanzehogeschool

De Hanzehogeschool begint steeds meer een concurrent te worden van de Rijksuniversiteit. Want niet alleen aan de RUG kan men nu de bachelor-titel verwerven maar ook bij de Hanzehogeschool. Formeel bestaat die mogelijkheid sinds 1 september. Maar de eerste afgestudeerde heeft vrijdagmiddag al zijn bachelors titel inde wacht gesleept aan de RUG.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het ging om studente mevr. E.J.K Smit, deeltijd student Elektrotechniek. Zij was vrijdagmiddag de eerste student van de Hanzehogeschool die een bachelor diploma ontving.
Op 1 september 2002 is de bachelor-masterstructuur ingevoerd in het hoger onderwijs. De huidige vierjarige opleidingen in het hbo zijn omgezet in vierjarige bacheloropleidingen, na afronding van de opleiding ontvangt de afgestudeerde een bachelorgraad.
De Europese onderwijsministers hebben afgesproken het hoger onderwijs in Europa beter vergelijkbaar te maken. Heel Europa krijgt daarom een gelijkvormig onderwijssysteem dat bestaat uit twee fasen: een bachelor- en een masterfase.Het bachelordiploma geeft toegang tot een breed aanbod aan masterstudies in binnen en buitenland.
Omdat de diploma's internationaal beter vergelijkbaar zijn, is het ook gemakkelijker om een tijd in het buitenland te studeren.