nieuws

28 sep 2002, 00:12

Eerste actie in Groningen tegen aanleg zweeftrein

Het Comité ‘Geen cent voor de zweeftrein’, een initiatief van de SP, gaat de strijd aan tegen de magneetzweefbaan tussen Schiphol en Groningen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het startsein voor de manifestatie wordt zaterdag gegeven op het Waagplein in Groningen. SP-kamerlid overhandigt dan het eerste exemplaar van de Zweeftrein NEE-krant aan burgemeester Wallage. Wallage is voor de aanleg van een zweeftrein, maar juicht een maatschappelijke discussie over dit onderwerp toe.
Zaterdag kunnen voorbijgangers op een groot bord aangeven welke betere voorstellen zíj hebben om het openbaar vervoer te verbeteren. Ook kunnen ze in discussie gaan met Kamerlid Gerkens. De komende weken worden 200.000 kranten verspreid. Ook worden handtekeningen verzameld voor een petitie tegen de zweeftrein. De komende maanden gaat het comité ook debatten organiseren en verdere acties voeren. Ondertekenen van de petitie kan ook op www.zweeftreinnee.nl
Het comité vindt dat de zweeftrein een loepzuiver prestigeproject is: slecht voor natuur en milieu, verschrikkelijk duur en met een uiterst twijfelachtig economisch nut.