nieuws

10 aug 2011, 15:03

Eendenkorven vlechten in korenpelmolen de Widde Meuln TEN BOER

Het Groninger Landschap organiseert op zaterdag 20 augustus tussen 13.00 en 17.00 uur een bezichtiging van korenmolen de Widde Meuln. Zaterdag 20 augustus worden er eendenbroedkorven of manden gevlochten. De heren Langereis uit Ten Boer en Kooistra uit Lellens hebben daar sinds een aantal jaren hun hobby van gemaakt. Zij zijn er heel enthousiast mee bezig en willen u dat graag in de Widde Meuln laten zien.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Een eendenbroedkorf is een holletje en schuilplaats voor de eend om in het vroege voorjaar haar eieren onopvallend uit te broeden. De korf is leuk ter decoratie en als het boven het slootwater wordt geplaatst is de kans groot dat een eend het daadwerkelijk gebruikt. Een bijzonder leuke aankleding voor in de tuin.

U vindt de Widde Meuln aan de Boltweg 16 in Ten Boer. De molen wordt elke zaterdagmiddag door vrijwilligers in bedrijf gesteld. Dit betekent in de praktijk dat de molen dan open is voor het publiek. Naast het recreatieve karakter vervult de molen ook een educatieve rol. Verder worden er regelmatig culturele activiteiten in de molen ontplooid. De molen is rolstoeltoegankelijk.


Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Het Groninger Landschap, telefonisch bereikbaar iedere werkdag van 9.00 uur tot 17.00 uur, telefoon (050) 589 27 14.