nieuws

01 aug 2002, 00:12

'Een halve meter water vond ik te nat'

Onder de vele getroffenen van de wateroverlast gisternacht, was ook onze gewaardeerde collega Jeffrey ‘Sjef’ Weller. Zijn studentenkamer in een kelder aan de Verlengde Hereweg kwam volledig onder water te staan.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Volgens Jeffrey was er geen redden aan. Het in grote hoeveelheden door de Hereweg kolkende water stroomde zo de trap af naar zijn kelderwoning. Daar stroomde het gewoon onder de deur door de gang in. Jeffrey had nog de tegenwoordigheid van geest om snel alle snoeren uit het stopcontact te trekken en zo zijn dure dj-apparatuur te redden, want als snel liep het water ook zijn kamer binnen.
Het water steeg snel. In de gang stond het een halve meter diep, in zijn kamer gelukkig maar tien centimeter. Het merendeel van het water raasde de gang door langs zijn kamer naar de achtergelegen kamer van zijn huisgenote, die zwaarder werd getroffen. Toen de gang toch al onder water stond en ook de elektriciteit was afgeslagen en de kelder dus pikkedonker was geworden, koos Sjef het hazepad.
De voordeur kon hij niet nemen, omdat daarachter nog meer water stond te wachten om naar binnen te stromen. Uiteindelijk is hij het achterbalkon van zijn bovenbuurman opgeklommen om via zijn huis het pand te verlaten. Toen hij vanochtend terugkeerde om met een zaklantaarn zijn in allerijl ontvluchtte woning te inspecteren, was alles in de gang door het water ergens anders neergezet. Het water was inmiddels weggestroomd, maar zit nog wel in de vloer en meubels. Een verbouwereerde Jeffrey: “Als het zo gaat, moet ik maar verhuizen.”