nieuws

29 jul 2008, 09:09

Eemshavenweg eindelijk weer klaar

Naar verwachting zal de Eemshavenweg vanmiddag vanaf 16.00 uur weer open zijn. Een hele opluchting voor duizenden automobilisten uit Noord-Groningen en bewoners van omliggende dorpen die tot op heden moesten omrijden. Dat meldt de website ringgroningen.nl (Op de foto de Eemshaven, die straks weer snel bereikbaar is)

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Vandaag, dinsdag 29 juli. wordt de laatste hand gelegd aan de werkzaamheden aan de Eemshavenweg (N46). De verwachting is dat deze weg op woensdag 30 juli 2008 weer volledig beschikbaar is voor het verkeer.

De werkzaamheden die eind maart zijn gestart, zijn geheel volgens planning verlopen. Het hele traject van Groningen tot de Eemshaven heeft een nieuwe asfaltdeklaag gekregen en is voorzien van een nieuwe belijning. Eveneens hebben bruggen en viaducten een onderhoudsbeurt gehad.

Om de overlast voor het verkeer te beperken, is de uitvoering van de werkzaamheden in vier fases opgedeeld. Hiermee wil de provincie de kwaliteit en de verkeersveiligheid van deze weg verbeteren. Het aannemersbedrijf Gebr. Van der Lee uit Hagestein heeft als laagste inschrijver het werk gegund gekregen.

Nadere informatie treft u ook aan op de website www.n46.nl

 .