nieuws

12 dec 2017, 11:11

Ede Staal op spotify; primeur bij De Wereld Draait Door

Ede Staal op spotify; primeur bij De Wereld Draait Door

Het televisieprogramma De Wereld Draait Door stond gisteravond behoorlijk in het teken van Groningen. Tijdens de uitzending werd namelijk bekend gemaakt dat de muziek van Ede Staal ook via Spotify te horen zal zijn. Dat gebeurde aan een tafel waaraan behalve de zoon van Ede Staal ook de inmiddels landelijk bekende acteur Marcel Hensema uit Winschoten was aangeschoven. Ede Staal is inmiddels uitgegroeid tot een muzikant die sinds zijn overlijden in heel Nederland bekend is geworden.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Ede Staal, zanger, componist en tekstdichter, had begin jaren 80 een korte carrière en maakte slechts twee cd’s, maar wist vrijwel alle Groningers tot fan te maken. Staal overleed in 1986, maar nog altijd is zijn oeuvre in de harten van de Groningers verankerd.

En dat oeuvre moet natuurlijk ook voor de jongere generaties beschikbaar zijn. Daarom is zijn zoon Jasper een actie gestart om Ede’s muziek op Spotify te krijgen.

Hij zat gisteravond tijdens DWDD aan tafel met acteur Marcel Hensema, die opgroeide in Winschoten. Hensema zou er samen met zijn zoon Berend Hensema (piano) en Wiendelt Hooijer (mondharmonica) het lied 'Zalstoe aaltied bie mie blieven’ zingen. 

 

(Klik hier al u de uitzending heeft gemist)