nieuws

24 mei 2012, 10:10

Economisch klimaat verslechtert, maar Noorden presteert beter dan landelijk

Het economisch klimaat in Noord Nederland verslechtert. Maar positief is dat Noord- Nederland als geheel dit kwartaal iets beter presteert dan het landelijk gemiddelde.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Dat is de conclusie van de 'Conjunctuurenquête Nederland' (Coen) met daarin cijfers over de ontwikkeling van de Noordelijke economie. De cijfers werden vanmorgen in Groningen bekend gemaakt tijdens een persontbijt bi jde Kamer van Koophandel Noord Nederland.

Uit de Coenenquête komt een gemengd beeld naar voren over de noordelijke economie. Sommige sectoren doen het ronduit slecht, maar dat is beslist niet het algemene beeld. Ook de Noordelijke Ontwikkelings Maatschappij (NOM) signaleerde vorige week al dat het met delen van de Noordelijke economie zeker wel degelijk goed gaat,

‘Over de hele linie is alles een beetje minder dan in 2011. Maar als je naar de economische cotact kijkt is het beeld voor de Noordelijke economie nog steeds heel behoorlijk’, aldus directeur Eric Jansen van de Kamer van Koophandel Noord.

Zoals gewoonlijk na de winter trekt in het tweede kwartaal van dit jaar de bedrijvigheid aan. Maar dat betekent niet dat de neerwaartse trend wordt omgebogen. Integendeel, de groei in het tweede kwartaal pakt lager uit dan in voorgaande jaren. Zonder het gunstige groei-effect valt de economie zelfs verder terug.