nieuws

05 okt 2011, 09:09

Duizenden Groningse scholieren verwacht bij Onderwijsbeurs in MartiniPlaza

“Weet je al wat je later wilt worden?” Dat is misschien wel een van de meest gestelde vragen aan jongeren tijdens de laatste jaren van de middelbare school. Leerlingen die het antwoord niet weten op deze vraag zouden een kijkje kunnen nemen op de Onderwijsbeures. Daar worden duizenden leerlingen uit de hele provincie Groningen verwacht.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Donderdag 6 en vrijdag 7 oktober 2011 vindt de zevenentwintigste editie van de Onderwijsbeurs plaats in MartiniPlaza. Op de Onderwijsbeurs kunnen leerlingen van het VMBO, MBO, HAVO en VWO zich oriënteren of verder verdiepen in de keuze van hun vervolgopleiding. Uit heel Nederland stellen medewerkers van verschillende opleidingen zich beschikbaar om uitgebreide informatie te verstrekken. Ook is genoeg te doen bij de workshops en doe-activiteiten.


Beurs


De Onderwijsbeurs is voor leerlingen van het VMBO/MBO en de HAVO/VWO, die binnenkort een belangrijke studiekeuze moeten maken, maar ook voor scholieren die een keuze moeten maken tussen verschillende vakkenprofielen. Uit het hele land zijn 20% meer onderwijsinstellingen dan vorig jaar vertegenwoordigd om de leerlingen van een goed advies te voorzien.

Ook jongeren die na de middelbare school of het MBO de grenzen willen verleggen kunnen terecht op de Onderwijsbeurs. Instellingen die projecten of onderwijstrajecten in het buitenland organiseren zijn ook aanwezig op de beurs. Daarnaast is er ook veel praktische informatie te verkrijgen. Als toekomstig student dien je namelijk ook zaken zoals huisvesting en studiefinanciering te regelen. De afgelopen tijd hebben er veel veranderingen plaatsgevonden met betrekking tot studiefinanciering en de kosten van studeren. De instelling die deze studiefinanciering verstrekt, Dienst Uitvoering Onderwijs, is aanwezig om meer uitleg te geven over deze regelingen. Vorig jaar bezochten 15.000 leerlingen de Onderwijsbeurs.

BB-ochtend


Op de vrijdagochtend van 10:00 tot 12:30 uur wordt er exclusief aandacht besteed aan VMBO-leerlingen die niveau 1 of 2 volgen. Speciaal voor deze toekomstige studenten van het MBO, wordt begeleiding gegeven op deze ochtend. Op die manier kan deze groeiende groep studenten zich op een rustige manier laten informeren over de verschillende mogelijkheden. Op deze vrijdagochtend is uitsluitend het MBO-gedeelte geopend en worden ook diverse shows gegeven op het podium.


Podium


Op het podium worden verschillende MBO-opleidingen uitgebeeld. De scholieren kunnen beroepen ‘bekijken’ en komen informatie te weten waar ze in eerste instantie zelf niet om zouden vragen. Derde jaars leerlingen van Dansacademie Lucia Marthas treden beide beursdagen op en zij zullen diverse dansvormen laten zien, o.a. pop, musical, hiphop en modern.

De Noorderpoort verzorgt diverse optredens vanuit de opleiding Kunst, Theater en Media. Daarnaast geeft het Alfa College een mode- en dansshow en creëert het AOC-Terra een beeld van de opleiding Design & Bloem. Na de show kan meer informatie worden opgevraagd bij de stands. Leerlingen die liever zelf de handen uit de mouwen steken kunnen ook hun hart ophalen. Er zijn voldoende doe-activiteiten aanwezig waarbij de leerlingen zelf aan de slag kunnen, bijvoorbeeld op het techniekplein. Zorg dat je deze unieke kans om je uitgebreid te laten informeren niet mist en kom langs op de Onderwijsbeurs 2011.