nieuws

15 jan 2008, 10:10

Duizenden Groningers zingen zich naar Guinness Book of Records

Wie gisteravond voor het eerst van zijn leven een avondje ging stappen op de Grote Markt in Groningen moet wel een heel merkwaardige indruk hebben gekregen van Groningers. Waren dit nu die als zo nuchter bekend staande noorderlingen? Daar was helemaal niets van te merken. Want, zoals op bovenstaand you tube filmpje is te zien, zongen ze zonder enige aanleiding massaal het Groninger volkslied. Er was geen voetbalwedstrijd, en het was ook geen 28 augustus. bOvendien was het donker, guur en koud. Dat dIe rare Groningers toch hun kelen massaal schor zongen had te maken met een unieke recordpoging ‘Grunnens Laid‘ zingen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het doel was om meer mensen het volkslied te laten zingen dan in Drenthe was gebeurd. En daarmee zouden de Groninger het Guinness Book of Records halen. En inderdaad: dat lukte, gisteravond. Met hulp van burgemeester Wallage en onder inspirerende aanvoering van Rode Rinus en P. Daalemmer zongen bijna drieduizend Groningers het Grunnens Lais naar een plekje in het Gunness Book of Records.

Wie er nog meer van wil zien: er staan tal van filmpjes op you tube van mensen die het evenement vanuit alle hoeken van de Grote Markt hebben gefilmd.