nieuws

21 mrt 2003, 00:12

Duizenden eerstejaars verwacht op Open Dag Hanzehogeschool

Op zaterdag 22 maart kunnen toekomstige studenten en hun ouders tussen 10.00 en 16.00 uur een kijkje nemen bij één of meer van de ruim zestig studies.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het overgrote deel van de opleidingen is gevestigd op het Zernikecomplex, de overige zijn verspreid over de stad. Voor bezoekers rijden pendelbussen tussen de verschillende locaties. Deze bussen doen ook het centraal station aan. De aspirant-studenten kunnen praten met studenten en docenten en krijgen informatie over toelatingseisen, studiebelasting en toekomstmogelijkheden. Er zijn informatiemarkten, colleges en rondleidingen op alle locaties. Het gedetailleerde programma is te vinden op www.hanze.nl.
informatie te verkrijgen tijdens de Open Dag, zowel op de Hanzeborg (Zernikeplein 23) als bij de economische opleidingen (Zernikeplein 7). Studenten die deze studie hebben afgerond zijn 'Bachelor of Law' en kunnen bijvoorbeeld werken bij de centrale overheid (zoals ministeries), lagere overheden (zoals gemeenten en provincies), de rechterlijke macht en het openbaar ministerie. De opleiding ACADEMIE VOOR POPCULTUUR is nog niet vertegenwoordigd op de Open Dag. Hiervoor wordt een aparte bijeenkomst georganiseerd. Informatie is tegen die tijd te vinden op www.hanze.nl. In september 2003 start de opleiding COMMUNICATIESYSTEMEN een nieuwe AFSTUDEERRICHTING: MULTIMEDIA EN VORMGEVING. Multimedia hebben inmiddels een vanzelfsprekende plaats gekregen in ons leven en werk. Toepassingen zijn te vinden in het bedrijfsleven, bij reclame en marketing, in de tv- en filmindustrie, maar ook in de wetenschap, bij culturele instellingen en op onderwijsgebied. Studenten van deze nieuwe opleiding leren multimedia vorm te geven en te ontwerpen, zodat zij na hun studie kunnen gaan werken als websdesigner of multimediaontwerper. De opleidingen ALO en Sport, Gezondheid en Management gaan per 1 september a.s. samen in het HIS. Het HANZE INSTITUUT VOOR SPORTSTUDIES biedt de student de mogelijkheid zich breed te oriënteren op het gebied van beroepen in de sport. De studenten kunnen afstuderen in de richting sporteducatie, sportbusiness en sportgezondheid. De VOOROPLEIDING van de NOORD-NEDERLANDSE DANSACADEMIE presenteert zich in het Wiebengacomplex, Eyssoniusplein 18. De dansers die in januari begonnen zijn, geven de hele dag demonstratielessen. Ook vinden er zanglessen plaats.