nieuws

13 dec 2001, 00:12

Duizenden afgestudeerden in Groningen zonder werk

In de stad Groningen zitten duizenden afgestudeerden zonder werk. Het gaat om 1400 HBO’ers en 1200 academici. Om hun kansen op een betaalde baan te vergroten komt er een nieuw bureau. Dat meldt vanmiddag het Nieuwsblad van het Noorden.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Volgens de eerste editie van het Nieuwsblad komt er in Groningen een bureau dat studenten die hun opleiding bijna hebben afgerond, alvast helpt bij het zoeken van werk na hun studie. De instelling wordt opgezet door Rijksuniversiteit, Hanzehogeschool en gemeente. In de stad zitten zo'n 1400 afgestudeerde hbo'ers en 1200 academici zonder werk.
Overigens komen afgestudeerde academici en hbo'ers relatief gemakkelijk aan werk. Sommige opleidingen klagen zelfs dat studenten de opleiding afbreken omdat ze aan het werk gaan. Desondanks zijn de kaartenbakken van de arbeidsvoorziening ruim gevuld met hoger opgeleiden.
Het wordt moeilijker werk te vinden naarmate de werkloosheid langer duurt. Met hoger opgeleiden is dat niet anders. Het nieuwe meld-, advies- en bemiddelingspunt probeert werkzoekenden in een zo vroeg mogelijk stadium een handje te helpen. Op deze manier worden hoger opgeleiden naar verwachting beter voor de noordelijke arbeidsmarkt behouden. Meer informatie op de website van het Nieuwsblad.