nieuws

28 nov 2018, 10:10

Duitse en Europese steun voor snelle trein Groningen – Bremen

Duitse en Europese steun voor snelle trein Groningen – Bremen

Er is steun uit Duitsland en het Europese parlement voor een betere en snellere treinverbinding naar Bremen en Hamburg, de zogenaamde Wunderline. Dankzij de komst van de Wunderline kan de missing link in het Europese spoornetwerk tussen twee EU-landen worden gerealiseerd.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

In een gezamenlijke verklaring onderschrijven ze het belang van de Wunderline voor de noordelijke grensregio én Europa.

 

Europarlementariërs en bestuurders ontmoetten elkaar gisteren tijdens een bestuurlijke bijeenkomst in Brussel om de ontwikkelingen rondom de realisatie van het project en de Europese subsidieaanvraag te bespreken.

 

Dankzij de Wunderline kunnen reizigers straks in iets meer dan twee uur comfortabel met de trein tussen Groningen en Bremen reizen. De kwaliteitsverbetering op het gebied van reistijdverkorting, toegankelijkheid en comfort draagt bij aan de regionale economische ontwikkeling en geeft een impuls aan de verbinding Amsterdam-Hamburg. Dankzij de komst van de Wunderline wordt de missing link in het Europese spoornetwerk tussen twee EU-landen gerealiseerd.

 

De Europarlementariërs Michael Cramer (Die Grünen), Jens Gieseke (CDU), Tiemo Wölken (SPD), David McAllister (CDU), Dr. Joachim Schuster (SPD), Dr. Helga Trüpel (Die Grünen),  Dr. Stephan Gehrold (EPP), Peter van Dalen (ECR), Wim van de Camp (CDA), Matthijs van Miltenburg (D66) en Jan Huitema (VVD) ondertekenden de gezamenlijke verklaring.

 

Met de ondertekening spreken ze het vertrouwen uit dat er begin 2019 concrete afspraken worden gemaakt over de realisatie van Wunderline. Volgens de Europarlementariërs is de Wunderline een voorbeeld van een uitstekende samenwerking tussen twee landen binnen Europa.

 

Foto boven van links naar rechts: Dr. Berend Lindner, Henk Staghouwer, Jens Deutschendorf, Michael Cramer, Dr. Stefan Gehrold, Tiemo Wölken en Wim van de Camp.