nieuws

05 sep 2012, 11:11

Duits muziekfestival voor het eerst ook in Groningen: orgelconcerten in Der A-kerk

Het Musikfest Bremen, dat dit jaar voor de 23e keer wordt gehouden, gaat voor het eerst over de grens en doet Groningen aan. Onderdeel van het festival is het Arp-Schnitger Festival met twee orgelconcerten op het onlangs gerestaureerde Schnitger-orgel van de Der A-kerk in Stad op dinsdag 4 september en woensdag 5 september.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Vanuit Bremen rijden er bussen om Duitse festivalgangers naar de twee orgelconcert in de Der A-kerk te brengen. Componist Johan Sebastian Bach staat centraal tijdens de twee concerten. Naast werken van Bach staan er ook orgelcomposities van onder anderen Buxtehude en Pachelbel op het programma.

Verdieping


“Ik ben verheugd dat het Bremer Musikfest voor Groningen kiest nu het internationaal gaat”, zegt wethouder Ton Schroor van Cultuur, Economische Zaken en Internationale handelsbetrekkingen. Hij ziet de komst van het festival als een verdieping van de internationale samenwerking met Bremen.

Duurzame energie


Voorafgaand aan het concert is er een ontmoeting tussen wethouder Schroor en Heiner Heseler, de Bremer staatssecretaris voor Economie en voorzitter van het muziekfestival en festivaldirecteur Thomas Albert. Zij praten onder meer over het muziekfestval van volgend jaar, economische ontwikkeling, arbeidsmarkt en duurzame energie.

Voor het programma van het Musikfest Bremen en de concerttijden in de Der A-kerk:  www.musikfest-bremen.de